Categories
< Alle onderwerpen
Print

Kittens worden altijd per twee geplaatst. Daar wijken we enkel van af bij oneven nestjes en ook dan moet er al een sociale kat in huis zijn. Dit doen we niet zomaar, maar uit liefde voor onze katjes. Katten zijn immers sociale dieren, die het gezelschap van een soortgenoot vaak op prijs stellen. Zeker wanneer ze nog jong zijn, hebben kittens nog heel veel van elkaar te leren.

Enkele redenen waarom wij duo-plaatsing verkiezen:

  • Door samen te spelen, eten en slapen leren de katjes van elkaar hoe ze zich sociaal moeten gedragen. Ze leren hoe ze met andere katten moeten communiceren, hoe ze elkaars signalen moeten interpreteren. Wanneer ze wel of niet hun nageltjes moeten intrekken, wanneer ze niet mogen bijten. Ze leren hun grenzen kennen en omgaan met frustraties.
  • Al die dingen die ze van elkaar leren wanneer ze jong zijn, zorgen ervoor dat ze op een normale manier kunnen functioneren als kat en dat elke kat zijn eigen karakter kan vormen op een gezonde manier. Zo kunnen ze opgroeien tot mentaal gezonde katten.
  • De aanwezigheid van een andere kat zorgt ervoor dat je kat permanent (dus ook ’s nachts en als jullie niet thuis zijn) een soortgenoot heeft als gezelschap. En neen, als mens kan jij NIET datzelfde gezelschap bieden. Jij spreekt immers niet dezelfde taal. Jij bent niet gemaakt om op de loer te liggen en te jagen achter een prooi. Jij wil niet gezellig 16 uur per dag samen slapen. En de meeste mensen zijn ook niet bereid om de vacht van je liefste pluizenvriend schoon te likken ;). Samengevat, katten zijn het allerbeste gezelschap voor katten.
  • Minder kans op verveling of gebrek aan aandacht (en de daaruit volgende mogelijke gedragsproblemen).
  • Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat katten levenslange stabiele relaties vormen met hun nestgenoten, moeder, partner, katten waarmee ze opgegroeid zijn,… We willen hen de kans geven om die initiële band te laten groeien en versterken.


Kortom, jong geleerd is oud gedaan. Wij willen onze opvangkatjes de best mogelijke start in het leven geven, ook voor hun mentale welzijn.

Inhoudsopgave