Voor je beslist!

  • Denk eerst na over het soort dier dat goed bij jouw gezin zou passen.
  • Ga na of je voldoende tijd, energie en geld hebben om het dier levenslang de nodige zorgen te geven.  Huisdieren zijn het immers zo gewoon dat ze bediend en verzorgd worden dat ze niet meer in staat zijn om zichzelf te redden.
  • Een dier moet ook jaarlijks gevaccineerd en regelmatig ontvlooid en ontwormd worden en als ze ziek zijn naar een dierenarts gebracht wordt.  Ook het eten en het materiaal (kattenzand, mandje, leidband, krabpalen, transportbakje, …) nemen een deel van je budget in beslag.
  • De ganse familie (en de eventuele verhuurder/huisbaas) moeten achter de adoptie staan.
  • Je moet ook op voorhand nadenken wat er met het dier zal gebeuren indien je op vakantie gaat, je gaat verhuizen of als iemand in het gezin zwanger wordt.
  • Je moet zeker ook nagaan of een gezinslid allergisch is vooraleer men tot adoptie overgaat.  Overleg met je huisarts wat de opties zijn indien je toch een dier in huis zou nemen.
  • En wat als het dier oud en/of ziek wordt?.

Adopt, don’t shop

Er zijn heel wat mensen die een (ras)katje kopen terwijl er nog heel veel dakloze of ongewilde lieverds op een (nieuw) baasje zitten te wachten in een asiel.

Onze vereniging is geen klassiek asiel met kooitjes maar laat de katjes opgroeien bij opvanggezinnen zodat ze alle huiselijke geluiden en gedragingen leren kennen en mensen gewoon zijn.  De opvanggezinnen kennen het katje ook al een tijdje en kunnen vrij goed inschatten of het diertje bij jou en jouw situatie zal passen. Iets wat misschien in een klassiek asiel moeilijker is.

Als jij bij ons een katje adopteert dan ben je ook 100% zeker dat je nieuwe huisgenoot wettelijk in orde is (vaccinaties, ontvlooiing, ontworming, castratie/sterilisatie en geregistreerde chip).

Adoptievoorwaarden

Om onze katjes een goede thuis te verzekeren, hebben we een paar regeltjes waarvan we jou vragen om deze strikt op te volgen. De meeste daarvan zijn bovendien ook wettelijk verplicht. Bij iedere adoptie moet er een contract getekend worden. Door ondertekening van dit contract verklaar je je akkoord met de voorwaarden die erin vermeld staan.

Link naar de adoptievoorwaarden in PDF (opslaan met je rechtermuisknop en opslaan als)

VZW Zwerfkat in Le(u)ven doet aan duo-plaatsing

Als je geïnteresserd bent in een kitten, weet dan dat wij verkiezen om ze per twee te laten adopteren tenzij er al een sociale kat in huis aanwezig is. Kittens zullen immers veel gelukkiger zijn als ze een soortgenootje hebben om mee te spelen, van te leren en de wereld mee te ontdekken.

Ook voor jou als adoptant heeft het voordelen. Je voorkomt namelijk dat de kat zich gaat vervelen, verlatingsangst krijgt of niet goed gesocialiseerd geraakt. Als ze met twee zijn, eisen ze minder van jouw aandacht op want ze houden elkaar gezelschap en ze zullen elkaar meestal interessanter vinden dan jouw gordijnen of zetels wanneer je bijvoorbeeld moet gaan werken of je huishouden wilt doen.

Mocht je dus al een oudere gesocialiseerde kat in huis hebben, kan er dus wel bekeken worden of een adoptie van slechts één kitten of van een oudere kat mogelijk is.

Ik wil nog altijd adopteren

Adoptie aanvraag

Als je geïnteresseerd bent om een kat of katjes te adopteren dan kan je het adoptieformulier invullen door op bovenstaande knop te drukken.

Het formulier is een vragenlijst die nagaat of jouw verwachtingen overeenkomen met het karakter en de behoeften van de kat of katjes die je wilt adopteren. We vinden het plaatsen van het juiste dier bij de juiste persoon namelijk erg belangrijk. We willen immers eventueel ongewenst gedrag bij het dier en/of teleurstellingen bij de eigenaar voorkomen. Bij de adoptie engageer je je tenslotte om voor een dier te zorgen voor de rest van zijn of haar leven. We verwachten dan ook van je dat je deze vragenlijst eerlijk en volledig invult. Het zal je alleen maar ten goede komen en de katjes natuurlijk ook.

Het invullen van deze vragenlijst betekent niet dat er nadien ook automatisch wordt overgegaan tot adoptie. Zwerfkat in Le(u)ven vzw heeft altijd het recht een adoptant te weigeren.

Wanneer jouw ingevulde vragenlijst wordt goedgekeurd, sturen wij je de contactgegevens van het opvanggezin. Dan kan je een afspraak maken om het katje/de katjes een bezoekje te brengen. Pas na dit bezoek zal er door het bestuur van Zwerfkat in Le(u)ven beslist worden over de goedkeuring of weigering van de adoptie.

Wanneer de adoptie is goedgekeurd, betaal je cash een voorschot van 40 euro aan de opvangouder en wordt er afgesproken wanneer je het katje kan komen ophalen. Wanneer je het katje dan komt halen, betaal je de resterende 100 euro in cash.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies. 

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}