Opvangezinnen gezocht
We steeds steeds op zoek naar extra opvanggezinnen. Heb je interesse en tijd om ons te helpen om katjes te helpen, geef dan een seintje op info@zwerfkatinleuven.be of vul het contactformulier hierlangs in.

ZIL vangt zelf geen katten op maar werkt met opvanggezinnen.  ZIL is dus geen asiel met een vast adres!

Het opvangen van katten vergt heel wat ervaring.

De volwassen tamme katten (gedumpte huiskatten) worden naar opvangen gebracht die ervaring hebben met deze katten.  Vaak kan het immers voorkomen dat ze een trauma hebben opgelopen door het feit dat ze gedumpt zijn en/of hebben zij in slechte omstandigheden geleefd.  Ze verdienen dus voldoende aandacht en tijd van hun opvangouder.

Zieke of oude (tamme) katten hebben ook nood aan een speciaal genre opvang.  Vaak hebben ze immers medicijnen nodig.  We hebben dan ook de nodige contacten met opvangen die hierin gespecialiseerd zijn.

papfles

Ook voor de kittens zoeken wij naar de juiste opvanggezinnen.  Mensen mogen immers niet omwille van emotionele redenen (ze zijn toch zo schattig) kiezen om kittens op te vangen.  Pasgeboren kittens moeten immers (om de 2 à 3 uur) met de papfles gevoerd worden.  Wilde kittens moeten ook gesocialiseerd worden (d.i. gewoon worden aan mensen in hun omgeving).  Bovendien halen katten, en zeker kittens, veel kattenkwaad uit dus 3 of 4 van die schelmen in huis halen en groot brengen, vraagt heel wat energie en tijd.  En … kittens worden ook groot en veel mensen vinden ze dan minder schattig maar een dier, groot of klein, moet je altijd graag zien.

Vooraleer we een gezin dus erkennen als opvanggezin, dienen zij een screening te ondergaan.  Wij gaan na of zij zich aangemeld hebben om de juiste reden, of alle leden van het gezin (dus ook kinderen, andere katten en honden) bereid zijn om katten op te vangen, of de woning geschikt is voor opvang van katten, welke katten het gezin wil en kan opvangen (papfleskittens, oudere kittens, zieke katten, oude katten, …) en vooral of de leden van het gezin voldoende tijd hebben om met de kittens/katten bezig te zijn.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (Als u wenst opgebeld te worden)

Onderwerp

Uw bericht